Ahad, November 07, 2010

MaMa MaLaS mAsAk!


Sejak dua menjak nih anak-anak aku asyik batuk dan selsema je. Mungkin sebab cuaca yang tak menentu sekarang nih. Dua hari lepas yang kecil tu batuk selsema, dah bawa jumpa doktor.
Arini, kakaknya plak batuk sampai termuntah-muntah. Tak pegi sekolah arini sebab nak ke klinik. Mungkin gi klinik yang sama kut sebab ubat kat situ selalunya ok.
Bukan tak nak gi klinik kerajaan, tapi selalunya ubat dia tak berapa nak jalan pastu kena gi klinik lain lagi. Baik terus gi klinik swasta lagi pun hubby boleh claim duit klinik...tapi kena bayar ler dulu.
Mama ler kena bawa gi klinik sebab ayahnya out station...ahh...kalo macam tu arini mama malaslah nak masak. Kita gi mc D ke, kfc ke best ape...hee..
(sebenornyer kalo ayah takde mama memang malas masak!)

4 ulasan:

sarah-najwan berkata...

samalah..time ayah dia outstation je..mood masak mmg ke laoott...

Adlina Husaini berkata...

kita nak masak tapi brg basah dah abeh so takyah masak hehe

ainzuryn berkata...

kalau bukan kita yang kasi cuti untuk diri sendiri, sape lagi nak kasi? heeee....asyik on call jer...

ShErA berkata...

haha... kalau shera pun, baik makan kat luar je... sesekali seronok gak..