Rabu, Oktober 06, 2010

PEKERJA BANK SOMBONG!!


Assalamualaikum sume, semalam aku ke sebuah bank nak buat simpanan duit raya anak-anak aku. Sampai kat bank aku pun amik nombor pastu isilah borang simpanan wang. Anak aku ada tiga orang, jadi borang pun tigalah...mestilah amik masa sikit. Dalam masa aku dok kalut isi borang tu, nombor aku dipanggil. Aku habiskan isi borang tu sebab tinggal satu jer lagi pastu aku pun cepat-cepat ke kaunter tapi dalam masa yang sama nombor seterusnya pula dipanggil. Dengan muka masam dan selamba pekerja bank tu suruh aku amik nombor lain...takde budi bicara langsung bukan dia tak nampak aku ni ada bawa anak kecil. Apa salahnya dia layan aku selepas selesai urusan orang yang bernombor selepas aku tu tadi..Memang aku bengang tapi nak buat macam mana, terpaksalah aku ambil nombor sekali lagi dan tunggu setengah jam lagi!

8 ulasan:

Ain berkata...

ain jarang jumpa pekerja bank yang sombong, kalau pekerja pejabat bos memang ada terutamanya yang wanita....

dia punya lagak mengalahkan bos besar...

Adlina Husaini berkata...

haha mmg siot..semua tu sbb personal attitude yg tak leh nk ubah even oranisasi tmpt bekerja kerap remind supaya serve yg terbaik utk customer..

kat lhdn sekalipun ada lorong khas kalau yg ada anak kecik

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

mereka masih belum mesra pelanggan lagi....kadang2 benci nak berurusan tapi nak tak nak kena gak kan...walaupun bengkek jerk hati

Ena berkata...

owh.. ish.. sampai camtu sekali..
tak patut la kan.. tapi sy pernah tetengah isi tu no dianggil.. sy pergi je kat kaunter tu.. isi depan dia.. abistu dah tak dan sangat kan!..
selalunya kalo yg kat kaunter tu lelaki dorang sabar menanti.. kalo yg pompuan tu eksen tak bertempat.. nak2 kalo pakaian kita simple sangat.. haishhhh!!

Zaidah berkata...

sombong betul staf kat bank tu...bank mana yang ainzuryn pergi...ade setengah bank klu kita dah terlepas 1 2 nombor kita masih bleh berurusan ngan mengatakan kita tak sengaja...tapi bank nie teruk betullah..kena hantar staf dia gie kursus perkhidmatan pelanggan..baru betul...

aSmiDar berkata...

eeeee...kuang ajar btul kan..
gram jgk bila ade staf gini..belagak tak hengat..
kalau boleh sound die time2 jugak baru puas hati...
huhuhuhu
tp skg ade komen box tu..
tulis je terang nama pekerja tu cakap sombong bongkak bagai..huhhh....

ohhh..teremo pulak eda...:)

ainzuryn berkata...

kang sebut nama bank org marah lak. tp tgk gambar kt blog leh agak kot..yg belagak tu memang pompuan agak berumur skit, senior lah agaknyer...maleh nk akak nk jawab dia nanti panjang cite lak...huhu..

ainzuryn berkata...

kang sebut nama bank org marah lak. tp tgk gambar kt blog leh agak kot..yg belagak tu memang pompuan agak berumur skit, senior lah agaknyer...maleh nk akak nk jawab dia nanti panjang cite lak...huhu..