Ahad, Oktober 31, 2010

hujan...masalah ke?


Ishhh....dah start musim hujan dah ni. Tiap hari hujan. Kain yang dijemur pun susah nak kering... tak sempat kering dah basuh baju lagi. Kalau tak basuh lak, alamatnya bertimbunlah baju kotor...huh! masalah is problem tuu..last sekali untuk selesaikan masalah ni, aku hantar je baju kotor tu ke dobi..settle satu masalah.

Masalah kedua lak... bila dah hujan, anak-anak aku terpaksa ler melepak dalam rumah je tengok tv. Maka akan terjadilah perang dunia bila aku dan anak-anak aku berebut rimot tv. ( apa punya mama dgn anak pun nak berebut) heee...bukan apa, aku dah bosan sebab sepanjang hari aku terpaksa tengok kartun. Takde can nak tengok cerita aku..huhu...

Masalah ketiga lak...al-maklumlah, bila sume dah berkumpul kat dalam rumah ni, macam-macam kejelah anak-anak aku buat. Ada yang sibuk menggunting kertas, ada yang mengoyak kertas, makanan usah cakaplah..tin biskut pun ikut nonton tv. Pastu paham-pahamlah...semak samun le jadinya....aku pun sibuk gak arr...membebel! arrrghh...

Hujan...hujan ni kurniaan tuhan, tak baik merungut...kang langsung takde hujan jadi kemarau lak, lagi susah. Apapun pemberian allah alhamdulilah...syukur jelah.

2 ulasan:

diana berkata...

musim tengkujuh ni tak boleh la nak pi air terjun ke pantai ke..
bahaya kan??
dok umah je la..

Ain berkata...

ain suka hujan tau...

sangat mengasyikkan tengok hujan turun, sungguh menenangkan jiwa...