Ahad, Oktober 31, 2010

huh! lidah bercabang...


Pernah tak rasa kecewa bila sahabat yang korang pikir boleh menyimpan rahsia korang, rupanya mempunyai lidah yang bercabang?

Maksud aku di depan korang bukan main lagi dia sokong korang, siap backup korang kalo orang kutuk. Tapi sebenarnya kat belakang korang dialah orangnya yang selalu mereka- reka cerita buruk tentang korang.
Orang lain pun percaya hidup-hiduplah cerita dia sebab dia memang selalu bersama korang jadi mesti banyak yang dia tahu tentang korang kan... Biasanya kat opis mesti ada sorang yang macam ni...

Sebab aku dah banyak kali terkena, aku dah serik nak rapat dengan sape-sape lagi. Sume yang aku kenal aku kawan gitu-gitu je sekarang ni. Rasanya lagi ok macam tu...

Pada yang pernah berperangai macam tu, ubah-ubahlah perangai tu, takut nanti satu hari korang jadi kera sumbang takde orang sudi berkawan...usah kata orang, kera pun larikk....

2 ulasan:

Izatie berkata...

Biasalah babe kalau dlm berkawan ni. Mesti ade je yg ade sifat dengki, mengumpat xpuas hati. It's life :) Sorry to say, but selalu nya perempuan lah. Haha. Cheers! ^_^

Ain berkata...

kalau kita jumpa kawan yang suka bercerita atau mengumpat pasal orang lain, itu maknanya dia jenis tak boleh simpan rahsia...

jadik, jangan bercerita dengan dia hal-hal personal kita...

susah nak carik kawan yang betul2 baik dan setia waktu susah dan senang...